Dat was 'm dan, deel I

Door PeterSelie op woensdag 27 april 2011 20:32 - Reacties (17)
Categorie: Amaze, Views: 4.248

Vanavond was het zo ver, na weken voorbereiding en geregel in hypotheken, startersleningen, overlijdensrisicoverzekeringen en wat al niet meer mocht ik in de auto stappen om mijn weg te volgen naar de notaris.

http://tweakers.net/ext/f/xRdbIVE0HkopFNJAxNcyfhhh/full.gifHet traject naar vanavond vond zijn begin via een advertentie op facebook, 14 januari 2011. Aan de rechter zijde van mijn profiel pagina pronkte een blok html voorzien van een uitnodigende titel en beschrijving. Hoewel ik normaliter niet bepaald fan ben van advertenties of banners besloot ik de gok te wagen, ik woonde immers al in Amersfoort en was op zoek naar een woonruimte ter vervanging van de kamer in het ouderlijk huis te Amersfoort.

De oriëntatie op de huizenmarkt was niet nieuw, eerder waren er al plannen om met twee uitverkorene leden van mijn vriendenkring een huurwoning in Amsterdam te zoeken. Amsterdam en Amersfoort liggen niet bepaald op steenworp afstand hoor ik u als aandachtige lezer al raden, waarom dan de slag naar Amsterdam? Wel, naast dat een groot deel van de vriendenkring in Amsterdam woont, bewoond vriendinlief (voor nu genaamd Kris, geliefd maar onbekend publiek) sinds eind vorig jaar een studentenkamer in Amstelveen. Twee vliegen in één klap, zij het niet dat huren in Amsterdam relatief duur blijkt zodra er enige eisen worden gesteld aan woonomgeving en woonoppervlak. Na een tijd oriënteren werd er een appartement gevonden dat aan vrijwel al onze eisen voldeed; ruim genoeg voor drie man (waarvan één vrouw, volgt u het nog?), veilige parkeergelegenheid voor de motoren in de parkeerruimte onder het gebouw, relatief goede omgeving en evenmin onbelangrijk: betaalbaar. Helaas moet Kris het op gebied van mobiliteit momenteel doen met de fiets de benenwagen (de fiets is per abuis door een ander persoon aangezien als zijn/haar eigendom en schijnt tijdelijk zoek. De persoon komt er in de loop van de week vast achter dat de fiets niet het zijne / hare is en plaatst het terug) en het OV: tevens ook de keerzijde van het verhaal.
http://tweakers.net/ext/f/4d6feXyXCO79UaDpQJUOXrHS/full.jpgReizen van Amstelveen naar het mogelijk toekomstige adres in Amsterdam was niet loopbaar en had dankzij een overvloed aan overstappen binnen het OV een reistijd vergelijkbaar met het reizen van haar adres in Amstelveen naar mijn ouderlijk huis in Amersfoort; alwaar één van mijn belangrijkste eisen dus verviel.

Hoe meer ik bezig was met het oriënteren op huurwoningen in Amsterdam, hoe vaker ik begon te twijfelen aan een koopwoning in Amersfoort. Amsterdam zou niet de stad zijn waar ik in eerste instantie voor gekozen zou hebben, liever blijf ik wonen in Amersfoort en ik zal u vertellen waarom. Huren is leuk, kopen verdient echter de voorkeur. De reisafstand van woonhuis naar Hilversum (locatie van mijn dagbesteding, in volksmond kantoor, om het even) was ook niet doorslaggevend: forenzen vanaf Amersfoort naar Hilversum was aanzienlijk beter te doen dan traject Amsterdam - Hilversum. Het enige argument dat van Amsterdam een winnaar maakte ten opzichte van Amersfoort was de reistijd van Kris naar mijn huis maar bleek achteraf ook geen poot te hebben om op te staan en avontuur Amsterdam was voorbij...

To be continued..