Dat was 'm dan, deel I

Door PeterSelie op woensdag 27 april 2011 20:32 - Reacties (17)
Categorie: Amaze, Views: 3.900

Vanavond was het zo ver, na weken voorbereiding en geregel in hypotheken, startersleningen, overlijdensrisicoverzekeringen en wat al niet meer mocht ik in de auto stappen om mijn weg te volgen naar de notaris.

http://tweakers.net/ext/f/xRdbIVE0HkopFNJAxNcyfhhh/full.gifHet traject naar vanavond vond zijn begin via een advertentie op facebook, 14 januari 2011. Aan de rechter zijde van mijn profiel pagina pronkte een blok html voorzien van een uitnodigende titel en beschrijving. Hoewel ik normaliter niet bepaald fan ben van advertenties of banners besloot ik de gok te wagen, ik woonde immers al in Amersfoort en was op zoek naar een woonruimte ter vervanging van de kamer in het ouderlijk huis te Amersfoort.

De oriŽntatie op de huizenmarkt was niet nieuw, eerder waren er al plannen om met twee uitverkorene leden van mijn vriendenkring een huurwoning in Amsterdam te zoeken. Amsterdam en Amersfoort liggen niet bepaald op steenworp afstand hoor ik u als aandachtige lezer al raden, waarom dan de slag naar Amsterdam? Wel, naast dat een groot deel van de vriendenkring in Amsterdam woont, bewoond vriendinlief (voor nu genaamd Kris, geliefd maar onbekend publiek) sinds eind vorig jaar een studentenkamer in Amstelveen. Twee vliegen in ťťn klap, zij het niet dat huren in Amsterdam relatief duur blijkt zodra er enige eisen worden gesteld aan woonomgeving en woonoppervlak. Na een tijd oriŽnteren werd er een appartement gevonden dat aan vrijwel al onze eisen voldeed; ruim genoeg voor drie man (waarvan ťťn vrouw, volgt u het nog?), veilige parkeergelegenheid voor de motoren in de parkeerruimte onder het gebouw, relatief goede omgeving en evenmin onbelangrijk: betaalbaar. Helaas moet Kris het op gebied van mobiliteit momenteel doen met de fiets de benenwagen (de fiets is per abuis door een ander persoon aangezien als zijn/haar eigendom en schijnt tijdelijk zoek. De persoon komt er in de loop van de week vast achter dat de fiets niet het zijne / hare is en plaatst het terug) en het OV: tevens ook de keerzijde van het verhaal.
http://tweakers.net/ext/f/4d6feXyXCO79UaDpQJUOXrHS/full.jpgReizen van Amstelveen naar het mogelijk toekomstige adres in Amsterdam was niet loopbaar en had dankzij een overvloed aan overstappen binnen het OV een reistijd vergelijkbaar met het reizen van haar adres in Amstelveen naar mijn ouderlijk huis in Amersfoort; alwaar ťťn van mijn belangrijkste eisen dus verviel.

Hoe meer ik bezig was met het oriŽnteren op huurwoningen in Amsterdam, hoe vaker ik begon te twijfelen aan een koopwoning in Amersfoort. Amsterdam zou niet de stad zijn waar ik in eerste instantie voor gekozen zou hebben, liever blijf ik wonen in Amersfoort en ik zal u vertellen waarom. Huren is leuk, kopen verdient echter de voorkeur. De reisafstand van woonhuis naar Hilversum (locatie van mijn dagbesteding, in volksmond kantoor, om het even) was ook niet doorslaggevend: forenzen vanaf Amersfoort naar Hilversum was aanzienlijk beter te doen dan traject Amsterdam - Hilversum. Het enige argument dat van Amsterdam een winnaar maakte ten opzichte van Amersfoort was de reistijd van Kris naar mijn huis maar bleek achteraf ook geen poot te hebben om op te staan en avontuur Amsterdam was voorbij...

To be continued..

Reacties


Door Tweakers user PeterSelie, woensdag 27 april 2011 22:51

Aarzel niet (opbouwende) kritiek, commentaar of complimenten achter te laten! :)

Het verhaal lijkt fictie maar is een beschrijving van de start van oriŽntatie in de woningmarkt tot de daadwerkelijke koop waarvoor ik zojuist mijn handtekening heb mogen zetten bij de notaris in een experimentele schrijfstijl.

[Reactie gewijzigd op woensdag 27 april 2011 23:42]


Door Tweakers user rhodium, woensdag 27 april 2011 23:25

Ik zie jou niet echt als een type wat in Amsterdam zou gaan wonen, denk dat je daarmee wel een goede keuze hebt gemaakt, dat juist niet te gaan doen.

Een koopwoning in Amersfoort zou ik pas doen bij het bezitten van een vastcontract en daarvoor lekker op jezelf ergens een appartementje huren. Dan leer je meteen wat je wel en niet wilt in je koopwoning.

Door Tweakers user PeterSelie, woensdag 27 april 2011 23:35

Robin: de koop is deze avond inmiddels `afgerond`. Vanavond zijn de stukken bij de notaris ondertekend, vandaar ook de start van dit blog.

Ik ben van plan om in mijn blogs het volledige traject vanaf start van oriŽntatie naar nu in verhaallijn weg te schrijven. Thanks in ieder geval voor je comment! :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 27 april 2011 23:43]


Door Tweakers user muppet99, donderdag 28 april 2011 10:46

Leuke startpost. ik woon op dit moment ook in Amersfoort (huur) en ik ben mij ook aan het orienteren op een aantal koopwoningen. Amersfoort ligt op zich vrij gunstig. Alleen moet je er rekening mee houden dat de A28 nog al overcrowded kan zijn ;)

Iig gefeliciteerd met je nieuwe woning.

Door Tweakers user PeterSelie, donderdag 28 april 2011 11:10

Klopt, ik zal echter niks te maken krijgen met de A28, de A1 zal ook in de toekomst binnendoor waarschijnlijk sneller te bereiken zijn dan via de A28.

[Reactie gewijzigd op donderdag 28 april 2011 11:10]


Door Tweakers user funk-e, donderdag 28 april 2011 11:10

Het kan aan mij liggen, maar deze experimentele schrijfstijl is niet echt leesbaar.
Met andere woorden: het verhaal is een beetje onduidelijk.

Maar ik wens je wel succes ;)

Door Tweakers user NitroX infinity, donderdag 28 april 2011 14:33

Ik denk dat het aan jou ligt funk-e, geen onduidelijkheden voor mij.

Door Tweakers user YoupS, donderdag 28 april 2011 16:34

Succes!
Wat voor motoren zijn het trouwens?

Door Tweakers user PeterSelie, donderdag 28 april 2011 16:37

Ik heb her en der wat moeten knippen in de tekst om niet teveel van de draad van het verhaal uit te wijken, maar door alle drie wordt motor gereden.

Ikzelf rij een Honda CBR 900 RR Fireblade

Door Tweakers user BloodRose, donderdag 28 april 2011 17:39

Zo, zo leuk huisje gevonden dus? :+

Door Tweakers user PeterSelie, donderdag 28 april 2011 17:51

Enkel de toekomstige locatie van het huisje, voordat het gebouwd en klaar is zijn we vrees ik alweer een jaartje verder :*

Door Tweakers user BloodRose, donderdag 28 april 2011 17:57

Dus over een jaar heb je een house warming parteh? :+
ben je trouwens op IRC? Moet maar weer eens connecten ofzo

[Reactie gewijzigd op donderdag 28 april 2011 17:57]


Door Tweakers user PeterSelie, donderdag 28 april 2011 18:01

Een housewarming party zit wel in de planning, ja. Daar ben ik intussen van meerdere kanten toe verplicht :p

Ik ben momenteel op IRC, ja.

Door Tweakers user YoupS, vrijdag 29 april 2011 08:01

SoaDmaggot schreef op donderdag 28 april 2011 @ 16:37:
Ik heb her en der wat moeten knippen in de tekst om niet teveel van de draad van het verhaal uit te wijken, maar door alle drie wordt motor gereden.

Ikzelf rij een Honda CBR 900 RR Fireblade
Nice, ben zelf ook op zoek naar een blade, alleen dan de sc28 versie (oerblade). Wat betaalbaarder ;)

Door Tweakers user PeterSelie, vrijdag 29 april 2011 09:19

De motor hiervoor (mijn eerste motor) was een oergixxer uit '92. Ik heb indertijd ook nog zitten twijfelen voor de sc28 te gaan, het blijft een erg mooie fiets en is inderdaad zeer betaalbaar :Y

Door Tweakers user Jveer, vrijdag 29 april 2011 16:55

Gefeliciteerd met je soon to be huisje! Ik zal je blog in de gaten houden, want ik ben ook een beetje rond aan het kijken en wil eigenlijk wel graag weten waar je nou rekening mee moet houden met de koop van een huis en alle andere zaken die erbij komen.

Voor nu woon ik nog even lekker bij me ouders en ga ik zodra ik klaar ben eerst een huisje huren, maar ik wil wel graag een huisje kopen. Dus ik lees graag over je ervaringen.

Door Tweakers user siepeltjuh, zaterdag 30 april 2011 23:44

Leuk verhaal, ben benieuwd naar het vervolg.
+ voor layout
- voor schrijfstijl veroorzaakt door de vele () en woorkeuze.

Reageren is niet meer mogelijk